Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Izleti

Izleti

                                                                                    (klikni na fotografijo za podrobnosti)

 

Kam si želite na izlet in za koliko časa?

Za vas organiziramo poldnevne, enodnevne izlete ali večdnevne izlete, prilagojene vašim željam, glede na znamenitosti, ki si jih želite ogledati. Lahko bivate v Beach Villi Lanka in se od tam napotite na raziskovanje. Lahko pa tudi zaključite potovanje po Šrilanki v Beach Villi Lanka. Sporočite nam vaše želje in ustregli vam bomo.

Predstavljamo vam PRIMER 6 DNEVNEGA POTOVANJA po ŠRILANKI.

1. dan: PINNAWALLA - DAMBULLA

V Pinnawalli si ogledamo sirotiščnico za slone, ki je edinstvena na svetu. Živali boste lahko opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje, mladičke tudi hranijo. Po končanem ogledu bomo nadaljevali poti proti Dambulli kjer si ogledamo jamski tempelj v katerem so freske stare več kot 1000 let. Iz templja je izjemen pogled na okolico. Prenočimo v Dambulli.

2. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – POLONNARUWA – KANDY

V Sigiriyi si ogledamo znamenito levjo skalo. Po želji vzpon na skalo (eno uro vzpona po strmih stopnicah) in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije iz 5. stoletja ter ostankov utrdbe na vrhu skale. Sledi vožnja v Polonnaruwo, kjer si ogledamo Kraljevo palačo, kraljevo kopališče, hindujski tempelj Siva Devalaya…

3.dan: KANDY

Po zajtrku se odpravimo proti nekdanji prestolnici in verskem središču Šrilanke.
Nato ogled starega mestnega jedra, tržnice, obrti batik ter obrti za obdelovanje lesa. Povratek v hotel in nato ogled folklornih plesov.

 

4. dan: KANDY

Ogled botaničnega vrta Royal botanic gardens Paradeniya, katerega začetki segajo v 1371 leto. Poznan je tudi po tem, da so v njem zasejali prva semena kavčukovca v Aziji, ki so ga prinesli iz južne Amerike. Videli bomo tudi drevesa, ki jih posadijo državniki ob obisku in med njimi je drevo, ki ga je posadil maršal Tito.
Ta dan bomo spročeno preživeli v Kandyu. Čas za obisk tržnice, za nakupe spominkov, obisk parkov ali za vaše druge, samostojne aktivnosti. Zvečer ogled najpomembnejšega svetišča na Šrilanki, v katerem hranijo budov zob (ogled templja Budovega zoba).

5. dan: KANDY – NUWARA ELIYA – ELLE – YALA PARK

Po zajtrku nas čaka najdaljši del poti, odhod proti Nuwara Eliji, ki leži 1.800 m nad gladino morja. To področje je res pravi vrtnarski čudež z njivami čebule, česna, pora, solate, korenčka, pa tudi jagode in fižol… Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čajev. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev. Nato vožnja z vlakom do kraja Elle in zapustimo osrednje višavje. Spust proti Yale parku, ki je največji narodni park na Šrilanki.

 

6. dan: YALA PARK in vrnitev v BEACH VILLO LANKA

Zgodaj zjutraj možen odhod v Yala Park. Safari z džipi po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile, več kot 130 vrst ptic in morda celo leoparda. Tisti, ki ne bodo šli na safari, bodo lahko malo dlje spali. Nato nadaljevanje poti do južne obale (V Beach Villo Lanka), kjer se bomo srečali z mogočnim Indijskim oceanom.

 

V vsak dan je vključeno:

- zajtrk,

- večerja,

- nočitev v hotelu.